Inschrijven voor BuitenSchoolse Opvang (BSO) of Peuteropvang (Spring in 't Veld)     Klik hier
Nieuwsbrief mei 2016: De meivakantie is achter de rug met schitterend weer, dit hebben we alvast binnen. We maken ons op voor het feestweekeind in Schalkhaar, hier zijn ook leuke activiteiten voor de jongste kids.
Ballonnen oplaten, kermis, kleedjes markt en natuurlijk “Alles wat rolt” hier doen we toch allemaal aan mee?  
Dan maken we ons op voor de laatste periode voor de zomer vakantie we gaan op schoolreis hierover meer verder op in de nieuwsbrief. De juffendag vieren we in september omdat  de komende periode voor de meeste mensen vaak al vol zit met heel veel activiteiten en afspraken.
We zullen weer van veel kinderen afscheid gaan nemen, na de zomervakantie starten zij op de basisschool, heel veel plezier allemaal.

Nieuwsbrief mei 2016: Op 9 mei zijn we met een nieuw Thema gestart ter voorbereiding voor ons schoolreisje naar de Ulebelt.
Het thema is “Boerderij” we zijn begonnen met een wandeling door het dorp, kunnen we iets ontdekken wat met dit thema te maken heeft?  
Het boek van Boer Boris staat centraal,  wat we in de kring gaan voorlezen. Natuurlijk doen we veel activiteiten met betrekking tot dit thema. We bespreken wat er allemaal te  doen is op de boerderij en wie er allemaal wonen.
Ook kunnen de kinderen zelf met dit thema aan de gang gaan, boerderij puzzels, boekjes, dieren, bouwen van hokken enz.

Nieuwsbrief mei 2016:  We gaan op maandagmiddag 30 mei, dinsdagmorgen 31 mei, woensdagmorgen 1 juni en vrijdagmorgen 3 juni op schoolreis. De kinderen die op deze dagdelen niet naar Spring
komen hebben we ingedeeld op een ander dagdeel zodat ze natuurlijk wel mee kunnen op schoolreis. De indeling hangt in de hal.
Het zou leuk zijn als iedereen kind een boerenzakdoek om zou doen.  De trekker met huifkar staat ieder dagdeel voor klaar om ons naar de Ulebelt te brengen.
We zwaaien de ouders uit en zingen samen liedjes met betrekking op de boerderij. Aangekomen eerst een rondje dieren aaien en kijken, dan lekker spelen in de speeltuin.  
De huifkar opzoeken voor het ritje terug naar Spring waar we allemaal als vieze varkentjes terug komen.
Natuurlijk hoort hier een hapje en een drankje bij. (ranja, koekje, chipje en bij mooi weer een ijsje).
We maken er weer een gezellige boel van.

Nieuwsbrief mei 2016:  Wanneer u uw kind brengt doe dit dan op tijd om even rustig de tijd te nemen om iets met uw kind samen te doen dit maakt het afscheid nemen vaak wat makkelijker.

Nieuwsbrief mei 2016: We hangen voor een schoolvakantie altijd een lijst op, waarop u kunt aangeven ,of u kind komt of niet. Aan de hand hiervan plannen wij de personele bezetting, en de  bestellingen van eten en drinken.
Wanneer u het niet zeker weet is het raadzaam om aan te geven dat uw kind komt.
Wanneer u dit niet doet,  en uw kind wel brengt, loopt u de kans dat wij moeten vragen om uw kind weer mee te nemen. Er is namelijk een kind /leidster ratio waar wij ons aan
moeten houden.

Nieuwsbrief mei 2016: De zomer komt er weer aan wisseling van jassen het zou handig zijn als er namen in staan. Om te voorkomen dat kinderen met andere jassen naar huis gaan.
Het zou  fijn zijn als de kinderen, bij constant zonnig weer, alvast ingesmeerd zijn.

Nieuwsbrief mei 2016: Wij hanteren breng- en haaltijden die zijn er niet voor niets. Dit is vooral om rust te bewaren tussen de middag. Het is dan vaak hectisch moment: kinderen worden gehaald, er
 gaan kinderen eten in de pipowagen en er zijn leidsters die graag even rustig willen eten.  
Wil u er dan op toe zien de hekken en deur goed te sluiten zodat er geen kinderen naar buiten kunnen gaan? 

Logeren is het thema waar we mee starten in augustus. We koppelen dit aan de vakantie en zouden het leuk vinden als uw kind een vakantie foto meeneemt, zodat we deze in een knutselwerkje voor in het boekje kunnen gebruiken.
Tijdens dit thema komt SPRING weer logeren we hanteren een strak schema, zodat veel kinderen aan bod komen. Niet alle kinderen komen deze periode aan de beurt, maar in mei doen we nog een logeer rondje.
De kinderen vinden het vaak helemaal te gek als Spring komt logeren en we hopen dat iedereen hier veel plezier aan beleefd. Graag zien we een leuk verslagje terug.

 

Er beginnen twee nieuwe stagiaires het komende schooljaar. Femke op maandag en dinsdag, zij volgt de opleiding PW3. En op vrijdag start Linda. Zij gaat de opleiding pedagogiek doen. Op het bord in de gang stellen zij zich voor.

 

Wij maken graag een knutselwerkje met de kinderen wanneer papa of mama jarig zijn.
Wij hebben zelf een druk programma en kunnen daardoor niet voor de hele familie een werkje maken. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

 

Mede door de vakantiesluiting en een miscommunicatie met ons nieuw administratiebureau, zijn er geen facturen afgeschreven in de maand juli.
Vooralsnog zal er in de maand augustus dus tweemaal worden gefactureerd. Het zal dan gaan om de facturen van de maanden juli en augustus.
Onze excuses voor het ongemak.

 

Voor ruilingen, inhaalmomenten en incidentele opvang hangt er informatie in de hal.
U kunt ook contact op nemen met Patricia Veltman. Tel nr: 06-27507520

 

Wanneer kinderen gaan oefenen met zindelijk worden is het erg handig om makkelijke kleding aan te doen. Dan geen romper, riemen, lange jurken enz. Iets wat ze snel naar beneden kunnen schuiven. En een extra setje kleding in de tas is ook erg handig.
Soms zijn er zoveel kinderen aan het oefenen een ongelukje gebeurt snel, dan zijn wij door onze reserve kleding heen.

 

Een aandachtspuntje, wanneer uw kind kleding te leen heeft zou u er voor willen zorgen dat dit weer terug komt.
Wij komen regelmatig kleding tekort. Vooral ondergoed en joggingbroeken.

 

Wij vragen voor een vakantie om het rooster in te vullen. Dit voor de personele bezetting, activiteiten en bestellingen.
Wij hebben gemerkt dat het in de meeste gevallen niet klopt met wat opgegeven is. Natuurlijk is het mogelijk dat er iets veranderd, maar zou u dit dan door willen geven zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

 

We  hebben een leuk bedrag over gehouden van de juffen/spelletjes dag en gaan hier speelgoed voor de kinderen van aanschaffen. We zitten te denken aan twee loopfietsen want deze zijn erg populair. Zo gauw we wat hebben gekocht laten we dit weten.

 

In de agenda staat een opendag gepland op 19 september 2015.
Dit is om belangstellende te laten weten, vooral met het oog op de nieuwe wijken, wie wij zijn, hoe wij werken en wat de opvang mogelijkheden zijn enz.