Inschrijven voor BuitenSchoolse Opvang (BSO) of Peuteropvang (Spring in 't Veld)     Klik hier
Het nieuws dat u hieronder kunt lezen, is ook aan de ouders en/of  verzorgers gemaild via de nieuwsbrief.
Het mooie weer is weer in de aantocht en de bloemetjes beginnen weer te bloeien, hierop hebben wij al ingespeeld met het thema lente.
Afgelopen maand is er een ouderavond geweest over gezonde voeding. De leidsters hebben hier een studie middag over gevolgd. Naar aanleiding van de studiemiddag hebben wij het één ander veranderd. Niet alleen gezonde voeding vinden wij hierin belangrijk, maar ook dat kinderen geen uitzondering zijn. We zien dat ouders hieraan willen meewerken en hebben met verjaardagen hele mooie gezonde traktaties voorbij zien komen. Ook interessant om te lezen is het stukje “zelf eten!”.
Nieuwsbrief mei 2017
26 mei    Gesloten
29 mei    Thema: LOGEREN
5 juni     Tweede pinksterdag
18 juni     Vaderdag
26 juni    Thema: BOERDERIJ
Week 28    Schoolreis
22 juli t/m 3 sept Zomervakantie
7 t/m 18 augustus gesloten.
Nieuwsbrief mei 2017
De zomervakantie is 22 juli t/m 3 september, waarvan wij twee weken gesloten zijn . Wij zijn gesloten van 7 t/m 18 augustus.  De lijst voor de vakantie opgave hangt tegen die tijd in de hal.
Nieuwsbrief mei 2017
Tijdens dit thema komt SPRING logeren bij de kinderen vanaf 3 jaar.
De kinderen vinden het vaak helemaal te gek als Spring komt logeren en we hopen dat iedereen hier veel plezier aan beleefd. Graag zien we een leuk verslagje terug.
Nieuwsbrief mei 2017
26 juni starten wij met het thema boerderij en als afsluiting van het thema gaan we jaarlijks op schoolreis naar de Ulebelt.
Nieuwsbrief mei 2017
Er zijn een aantal kinderen die nog geen foto hebben op hun kikker. Dit zijn: Noor, Linde, Naomi L, Jace, Lauren, Emir, Nina, Loes en Tess.
Nieuwsbrief mei 2017
In week 28 gaan wij met de kinderen op schoolreis. Zoals ieder jaar gaan wij een aantal dagdelen in de week naar de Ulebelt. De kinderen die op deze dagdelen niet naar Spring komen delen we in op een ander dagdeel, zodat ze natuurlijk wel mee kunnen op schoolreis. De indeling hangt tegen die tijd in de hal.
Het zou leuk zijn als ieder kind een boerenzakdoek om zou doen. De trekker met huifkar staat ieder dagdeel klaar om ons naar de Ulebelt te brengen. We zwaaien de ouders uit en zingen samen liedjes met betrekking op de boerderij.
Aangekomen eerst een rondje dieren aaien en kijken, dan lekker spelen in de speeltuin.
Daarna de huifkar weer opzoeken voor het ritje terug naar Spring waar we allemaal als vieze varkentjes terug komen. Natuurlijk hoort hier een hapje en een drankje bij. (ranja, koekje, chipje en bij mooi weer een ijsje) We maken er weer een gezellige boel van. Verdere informatie volgt nog.
Nieuwsbrief mei 2017
In het extra lange weekend van 25 t/m 28 mei viert Schalkhaar feest: Schalkhaar Life!
Ook dit jaar staan er weer veel kids-activiteiten op het programma en dit jaar een vernieuwend programma.

Vanuit de organisatie van Schalkhaar Life! doen wij hierbij graag een oproep om als vrijwilliger te helpen tijdens het weekend bij de diverse kids-activiteiten.
Tevens maken wij op dinsdag 9 mei de verrassingszakjes die ieder jaar worden uitgedeeld op de scholen in Schalkhaar. Ook hulp van ouders / grote zussen / broers is hierbij van harte welkom.

Vind je het leuk om te helpen bij de diverse kinderactiviteiten meld je dan aan bij: Ilona Veldwijk of via de mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mocht je het bij andere onderdelen van Schalkhaar Life! leuk vinden om als vrijwilliger te helpen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Houd onze website www.schalkhaarlife.nl in de gaten voor meer informatie over het weekend.
Opvoeding
Nieuwsbrief mei 2017
De zomer komt er weer aan, wisseling van jassen. Het zou handig zijn als er namen in staan. Om te voorkomen dat kinderen met andere jassen naar huis gaan.
Het zou  fijn zijn als de kinderen, bij constant zonnig weer, alvast ingesmeerd zijn en allergieën aangegeven worden.
Nieuwsbrief mei 2017
Bas vraagt aan Hidde: “Welke straat woon jij”? Hidde zegt: “Naast mijn buurvrouw”.

Ilay: Juffrouw: wij gaan omdelen. (omruilen)
Nieuwsbrief mei 2017
Graag bij het brengen en halen de hekken sluiten voor de veiligheid van de kinderen.

Let op meivakantie is in tweeën verdeeld, vandaar dat er weer een lijst hangt in de hal.
Nieuwsbrief mei 2017
Met het gezin eten kan een gezellige sociale activiteit zijn. Maar als een peuter leert om zelf te eten, kan de maaltijd ook onrustig verlopen. Wij geven U een aantal suggesties hoe je peuter kunt stimuleren om met een lepel te eten, verschillend voedsel te eten en om samen aan tafel te zitten.

Wanneer kunnen kinderen zelf eten?
Peuter leren zelf te eten als ze dit vaak oefenen. Hier moet een peuter dan wel de kans voor krijgen. De meeste peuters beginnen op 1-jarige leeftijd met hun handjes te eten en een lepel vast te houden. Kinderen leren tussen 12 maanden en 2 jaar zelf met een lepel te eten. Het gebruik van mes en vork komt later.

Wat moeten peuters eten?
Een peuter kan leren eten wat de pot schaft. Bij een gevarieerd menu krijgt een kind vanzelf alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft voor een gezonde ontwikkeling. Misschien ben je bezorgd omdat de eetlust van je kind zo veranderd is en ben je bang dat hij niet genoeg eet. Het is normaal dat kinderen een wisselende eetlust hebben net zoals ook het tempo waarin ze groeien varieert. Soms kan een peuter koppig blijven proberen om bij elke maaltijd zijn favoriete eten te krijgen. Dit grillige gedrag is meestal van korte duur als ouders doorgaans met hun peuter gevarieerd voedsel aanbieden.

Hieronder een aantal tips om te onthouden.
* Eet op vaste tijden.
* Zorg dat je kind niet moe is.
* Zet alles klaar voordat je aan tafel gaat.
* Geef kleine porties.
* Geef nieuwe dingen één voor één.
* Laat je kind met zijn handen eten en stimuleer hem om een lepel te gebruiken.
* Prijs je kind als hij goed eet en zich netjes gedraagt.
* Negeer onschuldig probleemgedrag.

Veiligheidstips
* Houd je kind altijd in de gaten. Hiermee voorkom je ongelukkige valpartijen uit kinderstoelen.
* Zorg dat je kind zit als hij iets eet of drinkt. Zo ontwikkelt hij goede eetgewoontes en verminder je het risico op verslikking of verstikking.
* Vermijd eten waarin je kind kan stikken, zoals cherrytomaatjes, noten, rauwe groenten

Wilt u graag meer informatie, vraag bij de Pedagogische medewerkster.
Zij hebben een uitgebreide folder voor U.
Nieuwsbrief januari 2017
U hebt wellicht op gemerkt dat de poppenhoek anders is ingedeeld. Zo hebben wij ook de kring gesprekjes anders in gedeeld, zodat de kinderen korter stil zitten.
Dit hebben we gedaan omdat we door middel van onze cursus beter zijn gaan kijken naar het groepsgebeuren.
Wij hebben namelijk een cursus interactie vaardigheden gedaan. We hebben elkaar gefilmd hoe wij met de kinderen omgaan en zelf terug gekeken.
Daaruit hebben we onszelf en de omstandigheden verbeterd.
We zijn van plan om  sommige situaties vaker te filmen en na te denken hoe we iets kunnen verbeteren, om uw kind een betere interactie te kunnen bieden.
Nieuwsbrief januari 2017
Met dit thema komt de hele familie aan bod. Wij vragen u om uw kind een foto van uw gezin mee te geven.
Deze foto komt in de kring te hangen en hierover kan uw kind iets vertellen. Later gaan we de foto inlijsten en komt dan in hun boekje.
Nieuwsbrief januari 2017
De eerste week van dit thema gaan we wandelen en kijken met de kinderen wat er allemaal al begint uit te komen.
Nieuwsbrief januari 2017
Na de voorjaarsvakantie beginnen we met deze groep het thema Circus.
De kinderen gaan dan op vrijdagmiddag naast de werkjes deel kunstjes oefenen.
Aan het eind van het thema hebben we dan een voorstelling. Dat hebben we gepland op 31 maart 2017.
Nieuwsbrief januari 2017
Sommige kinderen missen nog een foto op hun kikker in de hal. Deze kikker komt uiteindelijk op de voorpagina van hun boekje.
Hoe leuk zou het zijn dat ze later als ze ouder zijn dit boekje terug zien met deze foto op de voorpagina.
Nieuwsbrief januari 2017
Graag willen we onder de aandacht brengen dat het zinvol is om het
memobord in de hal in de gaten te houden. Hierop staan regelmatig berichtjes op of andere zaken die van belang zijn.
Nieuwsbrief januari 2017
Graag even doorgeven aan een ieder die de kinderen komt halen/brengen of het hek gesloten kan worden. Tussen de middag zijn er soms kinderen buiten. Bij het halen en brengen is het vaak druk en is er een kans dat er een kind aan de aandacht kan ontsnappen en naar buiten glipt omdat het mama ziet . Dus graag allemaal alert dat ten alle tijden de hekken gesloten zijn.
Nieuwsbrief januari 2017
Er komen meerdere ouders bij ons met de vraag om hun kind zo min mogelijk suikerhoudende voedingsmiddelen te geven.
Daarom is onze vraag aan u als uw kind gaat trakteren hier ook aan te denken.
De traktatie mag ook iets kleins zijn. Bijvoorbeeld een mandarijntje of een half banaantje.