Inschrijven voor BuitenSchoolse Opvang (BSO) of Peuteropvang (Spring in 't Veld)     Klik hier
Het nieuws dat u hieronder kunt lezen, is ook aan de ouders en/of  verzorgers gemaild via de nieuwsbrief.

Het mooie weer is weer in de aantocht en de bloemetjes beginnen weer te bloeien, hierop hebben wij al ingespeeld met het thema lente.
Verder hebben wij eind dit schooljaar een juffen dag gepland en is er binnenkort weer Schalkhaar Life. Meer hierover verderop in de nieuwsbrief.

13 mei - Moederdag
14 mei - Thema: Logeren
20/21 mei - Pinksteren
4 juni - Thema Boerderij
17 juni - Vaderdag
2 juli - Thema: Buitenpeuter/Feestweek
14 juli - Juffen dag
21 juli t/m 2 sept - Zomervakantie
06 t/m 17 augustus - Gesloten

De zomervakantie is 21 juli t/m 2 september, waarvan wij twee weken gesloten zijn . Wij zijn gesloten van 6 t/m 17 augustus. De lijst voor de vakantie opgave hangt tegen die tijd in de hal.

Tijdens dit thema komt SPRING logeren bij de kinderen vanaf 3 jaar.
De kinderen vinden het vaak helemaal te gek als Spring komt logeren en we hopen dat iedereen hier veel plezier aan beleefd. Graag zien we een leuk verslagje terug.

4 juni starten wij met het thema boerderij en als afsluiting van het thema gaan wij normaal gesproken op schoolreis met de trekker en de huifkar, maar dit is organisatorisch niet meer mogelijk. Wij hebben nu einde van het jaar het thema: buitenpeuter/feestweek en sluiten dit thema af met een juffen dag op zaterdag 14 juli.

Er zijn een aantal kinderen die nog geen foto hebben op hun kikker. Dit zijn: Siem, Mila, Cato van Oosten, Eline, Amos, Esmeij, Naomi, Muhammed, Chris, Ali, Alexander, Julië, Thomas, Hidde, Tijl, Arin, Loek, Jelmer.

De zomer komt er weer aan, wisseling van jassen. Het zou handig zijn als er namen in staan. Om te voorkomen dat kinderen met andere jassen naar huis gaan.
Het zou fijn zijn als de kinderen, bij constant zonnig weer, alvast ingesmeerd zijn en allergieën aangegeven worden.
Opvoed tips:
Aantal weken geleden hebben de leidsters van Spring een lezing gehad over sensomotorische ontwikkeling van Hanneke Poot. Zo zullen wij proberen elke nieuwsbrief een aantal tips te geven aan de hand van de lezing.

Hoe kunnen we het evenwichtsgevoel bij kinderen stimuleren:
- Tijdens de zwangerschap, door als moeder regelmatig te bewegen.
- Door al vroeg te beginnen (baby’s) met uw kind in allerlei houdingen te brengen en zo de hoofdbalans te laten oefenen.

- Baby’s hebben veel bewegingservaring en – vrijheid nodig. Dus laat ze niet te lang in een maxicosi of wippertje zitten.
- Veel buiten spelen. Door het kind te laten ervaren van verschillen in hoogten en diepten, over banken klimmen, door kuilen kruipen, trap op, glijbaan af, schommelen, rollen.

Mocht u interesse hebben of meer willen weten kunt u terecht bij één van onze leidsters of u kunt de boeken van Hanneke Poot vinden op: http://www.hannekepootvanderwindt.nl/boekjes/

In het weekend van 25 t/m 27 mei viert Schalkhaar feest: Schalkhaar Life!
Ook dit jaar staan er weer veel kids-activiteiten op het programma en dit jaar een vernieuwend programma. Voor deze leeftijd is de optocht en het zaterdag middag programma erg leuk!

Vanuit de organisatie van Schalkhaar Life! doen wij hierbij graag een oproep om als vrijwilliger te helpen tijdens het weekend bij de diverse kids- activiteiten.
Tevens maken wij op dinsdag 15 mei de verrassingszakjes die ieder jaar worden uitgedeeld op de scholen in Schalkhaar. Ook hulp van ouders / grote zussen / broers is hierbij van harte welkom.

Vind je het leuk om te helpen bij de diverse kinderactiviteiten meld je dan aan bij: Ilona Veldwijk of via de mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mocht je het bij andere onderdelen van Schalkhaar Life! leuk vinden om als vrijwilliger te helpen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Houd onze website www.schalkhaarlife.nl in de gaten voor meer informatie over het weekend.

Juf vraagt: Als je niet gewonnen hebt? Zegt Loes: dan heb je pech!

Juf vraagt: waar is de zon gebleven? In Afrika antwoord een kind.

Graag bij het brengen en halen de hekken sluiten voor de veiligheid van de kinderen.