Hallo allemaal,
Zoals sommige van jullie weten heb ik leukemie en ben ik al een paar maanden niet op de opvang als leidster.
Nu deze nieuwsbrief uitkomt wil ik jullie op de hoogte houden van mijn verloop, ik hoor dat enkele kinderen en ouders daar nog naar vragen.
Vanaf 12 oktober ben ik begonnen met mijn eerste chemo, daarvan kreeg ik verbrandde handen, gelijktijdig heb ik mijn haar laten afscheren, na drie weken kreeg ik koorts. Nadat koorts weg was, een week, mocht ik naar huis. Tussendoor moest ik nog een beenmergpunctie ondergaan, om te kijken of alle leukemiecellen weg waren, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik ben twee weken thuis geweest, waarin ik me prima voelde. Toen begon de tweede chemo en was dubbel zo zwaar, naast weer de verbrandde handen heb ik nauwelijks ergens last van gehad. Dat duurde weer vier weken. 13 december mocht ik weer naar huis, met tussendoor bloedprikken en beenmergpunctie. Nu was alles weg, dat is een goed bericht.
Ik moet nieuwe beenmerg hebben van een ander, dus in de tijd dat ik behandeld werd zijn ze ook opzoek gegaan naar een donor. In de Wereldbank was er geen match, in de familie ook niet. Nu hebben ze iets gevonden in de navelstrengen bank. Ik voel me prima, mijn haar is weer aan het groeien en ben nog even bij een vergadering van de kinderopvang geweest, goed alles even te horen. Waarschijnlijk word ik 4 februari weer opgenomen voor zes weken, dan geven ze me weer een chemo en daarna twee keer een bestraling van het hele lichaam en dan wordt mij de nieuwe stamcellen toegediend. Hoe het verder gaat laat ik wel weer weten.
Groetjes, Astrid