Spring in het Veld besteedt veel aandacht aan kwaliteit. Regels, veiligheid en hygiëne staan bij ons hoog in het vaandel. De veiligheid speelt een belangrijke rol. Spring in het Veld zorgt ervoor dat er geborgenheid wordt gecreëerd, zoals in de eigen thuissituatie van de peuters. Hierdoor voelen de peuters zich sneller op hun gemak en kunnen zij zichzelf zijn. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van de peuters. De peuters kunnen zich zowel individueel als in groepsverband ontplooien en krijgen hierin de ruimte om dit in hun eigen tempo te doen.
Spring in het Veld stimuleert de ontwikkeling van de peuters op het cognitieve, sociaal-emotionele, motorische en creatieve vlak.

Enkele voorbeelden:
  • Cognitief: voorlezen, zingen, gesprekjes houden, kleine rijmpjes leren, spelletjes doen e.d.
  • Sociaal: samen eten en drinken, kringspelletjes, feestvieren, kleine opdrachtjes uitvoeren zoals jassen halen, zingen, muziek maken e.d.
  • Motorisch: klimmen, rennen, buiten spelen, bouwen, puzzelen, dansen e.d.
  • Creatief: verven, plakken, knippen, tekenen, kleuren, scheuren, kleien e.d.

Maar ook de zelfredzaamheid; zindelijk worden, eigen kleding aan en uit doen.
Wij merken dat de peuters de variatie erg leuk vinden. Kinderen van deze leeftijd kunnen hun aandacht nog maar kort vasthouden en daarom is het belangrijk ze diverse en afwisselende activiteiten aan te bieden.